A Belügyminisztérium – Dr. Dukai Miklós önkormányzati államtitkár és Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár – tájékoztatása alapján a Gondosóra programról az alábbi információt tesszük közzé:

Magyarország Kormánya elkötelezett abban, hogy a családokat megerősítse azzal is, hogy az otthonukban élő idős hozzátartozóik biztonságérzetét növelje. A magyar családokban az idős emberek lehetőség szerint saját otthonukban szeretnek élni, ehhez pedig olyan segítségre van szükségük, amely biztonságérzetüket növeli, közösségi kötődéseiket erősíti. Ezért indították el 2022-ben a Gondosóra programot, amely a digitális idősgondozás mérföldköve. Bár hasonló rászorultsági, vagy üzleti alapú jelzőeszköz létezik már, de egyetlen európai országban sincs a Gondosórához hasonló, alanyi jogon járó, minden 65 éven felüli állampolgárt megillető, ingyenes jelzőeszköz, amelyhez az országban mindenhonnan elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Magyarországon a következő négy évben épül ki a 65 éven felüli állampolgároknak alanyi jogon járó program, amelyben a csuklóra rögzíthető, vagy nyakba akasztható Gondosórához 0-24 órában elérhető diszpécserszolgálat tartozik. Ezzel a lehetőséggel csaknem 1,5 millió idős honfitárs életébe hozzák a biztonságot. Jelenleg már csaknem 30 ezer 65 éven felüli magyar állampolgár használja szerte az országban a Gondosórát !

Azoknak, akik tavaly sikeresen regisztráltak februárban kezdődött a jelzőeszközök kiszállítása. Azok, akik most igényelnek új eszközt a www.gondosora.hu oldalon, néhány hónapon belül megkapják a Gondosórájukat.

A szolgáltatást a Szuhogy településen élő idős emberek is igényelhetik. A programról további tájékoztató, valamint információ a www.gondosora.hu oldalon, vagy a 06 1 445-0080 telefonszámon érhető el.

Szuhogy Község Önkormányzata